Colour Maximite 2 – Mini “8-bit” Computer

Color Maximite 2 er en singleboard computer som har rigtig meget til fælles med de gamle Commodore 64’er,  Atari 2600, Vic 20’er og Apple II fra 1980’erne. Maskinen er et enkelt kort hvor der er monteret en ARM Cortex-M7 32-bit RISC CPU som køre ved 480 Mhz. Denne CPU bruges til at afvikle det gamle kendte programmeringssprog BASIC – og som de flere ved så er BASIC jo ikke det hurtigste sprog til afvikling af programmer!! Men med Color Maximite 2, så er der tale om en helt anden verden.

Afvikler 270.000 Basic linjer pr. sekund

Color Maximite afvikler hele 270.000 Basic kommandoer pr. sekund, hvilket faktisk er nok til at kunne lave Arcade spil med – og der er da også allerede flere som har portet kendte spil til denne lille computer. Ud over at være super hurtig, så understøtter den nye Colour Maximite 2 også 32-bit farver, så programmerne og spillede faktisk er ganske flotte.

 

 

Den lille hobby programmør.

Så sidder du og tænker, jeg vil da igang med at lave spil, og tænker at BASIC er et simpel programmeringssprog, så er denne maskine helt perfekt til det. Den understøtter nu, USB keyboard, og du kan anvende en ganske almindelig VGA skærm. Maskinen booter direkte til BASIC, og du har mulighed for at gemme dine programmer på et SD-kort.

 

 

 

The-8-bit Guy review

Du kan se et review af maskinen på the-8-bit-guy’s youtube kanale, her gennemgår han hardwaren, og viser et par af de demoer som er lavet på den – ganske imponerede.

Hvordan får du fat i sådan en maskine?

Maskine kan bestilles online flere steder, men det skal være sagt, det er ikke en komplet samlet maskine man købe, lige som de “mini” udgaver der er kommet af både Commodore 64, Nintendo m.fl. men der imod et samlesæt – nu ved du det.

Her er et par sites som har maskinerne :

Læs mere om maskinen her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *