En Commodore SX-64 til samlingen

Jeg har længe ledt efter en Commodore SX-64, da jeg synes det er en rigtig fed maskine. Men det har været svært at finde en i Danmark, for enten har prisen været alt for høj, eller så har maskinen været defekt, altså så meget at jeg ikke kunne rede den. Derfor var jeg rigtig spændt da jeg blev kontaktet af en fra Århus, som havde fuldt med på min Blog, og kunne se at jeg efterlyste netop en Commodore SX-64.

Gemt på loftet i mere end 20 år

Maskinen som jeg ledte efter skulle vises sig at være gemt væk på en loft i Århus, altså den maskine som jeg havde ledt efter i flere år, stod blot og samlede støv hos en gut i Århus. Jeg fik hurtig kontakt til ham, og vi aftale at jeg skulle få maskinen afhentet hurtigst muligt.

Endelig hjemme i samlingen

Efter et par dage var maskinen endelig kommet hjem til min samling, og jeg var meget spændt på at om den for det første virkede, og om hvordan standen var på den. Jeg var noget forbavset da jeg så maskinen første gang, den var jo rigtig pænt, kun et par enkelte mærker her og der, men overalt et rigtig flot eksemplar.

Den store test – uha virker den eller ikke

Efter et hurtig kig ned i maskinen, blev jeg enig med mig selv om at tage en chance, altså sætte strøm til maskine for at se om den vil starte – den har jo stået stille i mere end 20 år – og 1, 2, 3 tænd og håbe på det bedste. DEN VIRKER, utrolig nok, så startede den op og inden for få sekunder var BASIC 2.0 klar på den lille monitor. Alt virker perfekt, selv diskettedrevet virker og der er perfekt lyd på maskinen.

Jeg er rigtig glad for min Commodore SX-64, den passer perfekt ind i min samling af Commodore 8-bit maskiner.

Du kan se et lille billedegalleri her af maskinen da den kom hjem :

Du kan også se resten af min samling her

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.