Min 8-bit Commodore samling

Jeg har gennem lang tid samlet på8-bit computere fra Commodore, og har endelig fået dem stillet op i min Nerd Cave. Nu er alle maskinerne “næsten” samlet og jeg kan sidde og betragte udviklingen af maskinerne fra Commodore.

Virker mine maskiner så?

Ja, både og, der er et par enkelte fejl på nogle af dem, men de er funktionsdygtige og kan alle starte op. Jeg har i første omgange blot testet at de virker, og jeg har planer om at de skal have en omgang “Shine” muligvis en omgang Retro-Bright – jeg er dog ikke helt sikker på at jeg ønsker at fjerne op mod 30 års patina. Bare det at jeg ved de virker er ganske ok med mig.

Hvad skal jeg så bruge dem til?

Ja, som overskriften siger, så er jeg bare en stor Nørd, og jeg synes at disse maskiner fortjener i plads i min Cave, og det er bare dejligt at kunne kigge på udstillingen, og tænke tilbage på tiden hvor altid ikke gik så hurtig, og hvor kreativiteten omkring udvikling af software var gigantisk. Desuden så skal maskinerne på sigt bruges til udstillinger rundt omkring i DK – jeg har planer om at muligvis at køre et RoadShow, hvor jeg vil fremvise maskinerne og gerne fortælle de unge idag om hvordan maskinerne har udviklet sig og at den teknologi vi bruger idag – ja faktisk ikke er meget forskellig fra mine 8 bit maskiner.

Et par fotos af maskinerne

og så hele samlingen her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.