Apple II

Apple II var en af de første rigtig succesfulde masseproducerede microcomputere, designet primært af Steve Wozniak, fremstillet af Apple Computer og introduceret i 1977. Med hensyn til brugervenlighed, funktioner og udvidelsesmuligheder, var Apple II et stort teknologisk fremskridt i forhold til forgængeren, Apple I, en begrænset produceret computer for hobbyelektronikentusiaster som var pioner for mange af de funktioner, der gjorde Apple II til en kommerciel succes.

Historie & Udvikling

Apple II blev en af de mest markante og succesfulde computere gennem 1980’erne og de tidlige 1990’ere. Den blev aggressivt markedsført gennem mængderabatter og fremstillingsarrangementer for uddannelsesinstitutioner, hvilket resulterede i at den blev den første computer i udbredt brug på amerikanske videregående skoler. Et fokuseret tiltag til at udvikle uddannelses- og forretningssoftware til Apple II, inklusive det populære VisiCalc regneark udsendt i 1979, gjorde computeren specielt populær hos virksomhedsbrugere og familier.

Det originale Apple II styresystem var udelukkende den indbyggede BASIC-fortolker indeholdt i ROM; det meste kommercielle Apple II software på disk, f.eks. undervisningsspil og produktivitetsprogrammer, bootede direkte på hardwaren og havde enten intet styresystem, eller indarbejde sit eget styresystem (hvilket var usynligt for brugeren). Apple DOS styresystemet blev tilføjet for understøtte diskettedrevet; den sidste version var ”Apple DOS 3.3”.

Dokumentation & henvisninger

Specifikationer

NavnApple II
ProducentApple
TypeHome Computer
LandUSA
Start af produktion1977
Slut af produktion1979
OperativsystemBASIC
ProcessorMOS 6502
Hastighed1 Mhz
RAM4 – 64 KB RAM
ROMN/A
Grafik modes40×48 tegn – mono
280 x 192, 6 farver
Lyd1 bit speaker
I/O PorteN/A

Vi tager forbehold for fejl og mangler i informationen på denne side