Apple III

Apple III (ofte skrevet som apple ///) er en forretningsorienteret personlig computer produceret og frigivet af Apple Computer i 1980. Den var beregnet som efterfølgeren til Apple II-serien, men blev i vid udstrækning betragtet som en fiasko på markedet.

Historie & Udvikling

Udviklingsarbejde på Apple III startede i slutningen af 1978 under vejledning af Dr. Wendell Sander. Det havde det interne kodenavn “Sara”, opkaldt efter Sanders datter. Maskinen blev først annonceret den 19. maj 1980 og frigivet i slutningen af november samme år, men på grund af alvorlige stabilitetsproblemer, der krævede en konstruktionsoverhaling og en tilbagekaldelse af eksisterende maskiner, blev den formelt genindført den 9. november 1981. Udviklingen stoppede, og Apple III blev indstillet den 24. april 1984, og dens sidste efterfølger, III Plus, blev droppet fra Apple-produktlinien i september 1985.

Apple III kunne ses som en forbedret Apple II – derefter den nyeste arvtager til en linje med 8-bit maskiner tilbage til 1976. Apple III var dog ikke en del af Apple II-linjen, men snarere en nær fætter.

De vigtigste funktioner, som forretningsbrugere ønskede på en personlig computer, var et ægte tastatur med typemaskine-stil / store bogstaver (i modsætning til Apple II, som kun understøttede store bogstaver) og en 80-kolonne skærm. Derudover måtte maskinen bestå U.S. Federal Communications Commission (FCC) radiofrekvensinterferens (RFI) -kvalifikationer for forretningsudstyr.

I 1981 afslørede International Business Machines (IBM) IBM Personal Computer (IBM PC) – et helt nyt 16-bit design, der snart er tilgængeligt i en lang række billige kloner. Forretningsmarkedet bevægede sig hurtigt mod PC DOS / MS-DOS-platformen og trak til sidst væk fra Apple 8-bit computerlinjen.

Dokumentation & henvisninger

Specifikationer

NavnApple III
ProducentApple
TypeHome Computer
LandUSA
Start af produktion19. Maj 1980
Slut af produktionApril 1984
OperativsystemApple SOS
ProcessorSynertek 6502B
Hastighed1.8 Mhz
RAM128 – 512 KB RAM
ROMN/A
Grafik modesMonochrome Green & Black
LydSystem Speaker
I/O PorteN/A

Vi tager forbehold for fejl og mangler i informationen på denne side