Atari 2600

Atari 2600, blev oprindelig kaldt Atari VCS og var en meget populær spille computer. Årsagen til den store succes maskinen fik på markedet, var primært at den var utroligt simple at betjene. Maskine anvender udelukkende Cartridge til spil, så man sætter blot et spil i og tænder maskine. Maskinen anvendte et traditionel TV som monitor, og derfor blev den ofte anvendt i spisestuen hos mange familier.

Historie & Udvikling

Atari 2600, oprindeligt mærket som Atari Video Computer System eller Atari VCS for kort indtil november 1982, er en hjemmevideospil fra Atari, Inc. Udgivet den 11. september 1977 og krediteres for at popularisere brugen af mikroprocessor-baseret hardware og spil, der er gemt på ROM-Cartridge (et format, der først blev brugt med Fairchild Channel F i 1976) i stedet for dedikeret hardware med spil, der er fysisk indbygget i enheden. 2600 blev samlet med to joystick-controllere, et sammenkoblet par af paddle-controllere og et cartridge : oprindeligt Combat, og senere Pac-Man.

Atari VCS lanceret med ni simple spil med lav opløsning i 2 KB-ROM. Systemet fandt sit killer-spil med sin version af Taitos Space Invaders i 1980 og blev bredt succesfuldt, hvilket førte til oprettelsen af Activision og andre tredjeparts-spiludviklere samt konkurrence fra hjemmekonsolproducenterne Mattel og Coleco. Ved udgangen af sin primære livscyklus i 1983-84 brugte spil til 2600 mere end fire gange ROM’en til lanceringstitlerne med markant mere avanceret visuals og gameplay, end systemet var designet til, såsom Pitfall! og dets rullefølger Pitfall II: Lost Caverns.

Flop

Atari investerede stærkt i to spil til 2600, Pac-Man og E.T. Extra-Terrestrial, hvor sidstnævnte var en kommerciel fiasko, der bidrog til videospilcrasket i 1983, som sluttede markedsrelevansen af 2600. Warner solgte hjemmekonsolafdelingen i Atari til Commodore CEO Jack Tramiel. I 1986 frigav den nye Atari Corporation under Tramiel en billigere version af 2600 og den bagudkompatible Atari 7800, men disse var ikke nok til at vende tingene rundt, og i sidste ende var det Nintendo, der førte inddrivelsen af branchen. Atari sluttede endelig produktionen af Atari 2600 den 1. januar 1992. På tværs af systemets levetid blev anslået 30 millioner enheder solgt.

Dokumentation & henvisninger

Specifikationer

NavnAtari 2600
ProducentAtari
TypeHome Game Computer
LandUSA
Start af produktion11. september 1977
Slut af produktion1. januar 1992
OperativsystemNone
ProcessorMOS 6507
Hastighed1.19 Mhz
RAM128 bytes RAM
ROMN/A
Grafik modesN/A
LydN/A
I/O PorteN/A

Vi tager forbehold for fejl og mangler i informationen på denne side