Jim Butterfield

Jim Butterfield blev født den 14. februar 1936 i Ponoka, Alberta, som ligger syd for Edmonton. I 1957 begyndte Butterfield at arbejde for Canadian National / Canadian Pacific Telecommunications, først som mikrobølgetekniker træner i Whitehorse. I 1959 Popular Electronics Magazine. offentliggjorde sin artikel, der forenkler derefter nye transistorer til hobbyisten. I 1962 blev han overført til Toronto, og inden for et år programmerede han CN / CP’s mainframe-computere. Butterfield forlod CN / CP i 1981, angiveligt for at have fortalt sin chef, at personlige computere ville udslette teletrykkervirksomheden , selvom Butterfield sagde, at han fratog frivilligt, efter at virksomheden flyttede for langt fra det centrale Toronto til at gøre pendling umagen værd. Han blev en fuldtids freelance forfatter, programmør og højttaler.

Biografi

I maj 1976 blev Butterfield interesseret i mikrocomputere, købte en MOS KIM-1 og blev til sidst medforfatter til en bog om maskinen. Han udgav snart spil og applikationer til mange computere og blev en regelmæssig bidragsyder og i nogle tilfælde en spaltist eller associeret redaktør til computermagasiner som COMPUTE !, COMPUTE! S Gazette, The Transactor og Printout. Flere og flere bøger fulgte, herunder Machine Language Programming for Commodore 64 og Other Commodore Computers, en førende reference bog til 6510 programmering, som gennem gik flere udgaver. Butterfields forfatterskab blev rost for at være “uformel og vittig på trods af dets tekniske indhold”, og ham blev således elsket af Commodore-bruger.

Butterfield hjalp med til at stifte Toronto PET Users Group (TPUG) og var inviteret som taler til deres første møde i 1979. Hans ry som taler og underviser voksede, og folk kørte hundreder af kilometer til tidlige TPUG-møder for at høre ham tale. Butterfield holdt taler på videnskabskonferencer og computerudstillinger rundt om i verden og  i Europa blev han hyldet som “Commodore-paven”. Commodore fik ham til at turnere til støtte for sin nye VIC-20 computer og senere til at producere træningsvideoer til Commodore 64. I 1983 optrådte Butterfield som hjemmehørende ekspert i TVOntario-uddannelsesserien The Academy, showet tjente som en ledsager til Bits and Bytes, for hvilken han allerede var den vigtigste kilde til teknisk indhold og forfatter til den en ressourcebog. Det år Butterfield og co-vært Jack Livesley dukkede op på Commodores indledende World of Commodore-show.

Butterfield skrev også om ikke-Commodore computere, såsom Atari 8-bit version af Microsoft BASIC

Billeder

Relation

– Firma, hardware, software