Susan Kare

Susan Kare  er en amerikansk kunstner og grafisk designer, der bedst er kendt for sine interfaceelementer og skrifttypebidrag til det første Apple Macintosh fra 1983 til 1986. Hun var ansat nr. 10 og Creative Director hos NeXT, virksomheden dannet af Steve Jobs, efter at han forlod Apple i 1985. Hun var designkonsulent for Microsoft, IBM, Sony Pictures og Facebook, og hun er nu ansat hos Pinterest.

Biografi

Apple karrieren

I 1982 svejste Kare en fuld størrelse Razorback Ørn skulptur bestilt af et Arkansas museum, da hun modtog et telefonopkald fra gymnasievennen Andy Hertzfeld. I bytte mod en Apple II computer opfordrede han hende til at tegne et par ikoner og font-elementer for at inspirere den kommende Macintosh-computer.

Hun havde dog ingen erfaring med computergrafik og ”vidste ikke den mindste ting ved at designe et skrifttype” eller pixelkunst, så hun trak stærkt på sin kunstneroplevelse inden for mosaik, nålepunkt og pointillisme.

Han foreslog, at hun skulle købe en papir notesbog til 2,50 dollar af det mindste grafikpapir, hun kunne finde på University Art-butikken i Palo Also og tegne adskillige 32 × 32 pixel-repræsentationer af hans softwarekommandoer og applikationer. Dette inkluderer et ikon med saks til kommandoen “klip”, en finger til “indsæt” og en pensel til MacPaint.

Tvunget til faktisk at melde sig ind i teamet til et fast tid på deltid, interviewede han, hun “helt grønt” men uforbeholdent, og viste hende en række typografibøger fra Palo Alto offentlige bibliotek for at vække hendes interesse. Hun overbeviste ham og blev ansat i januar 1983 med lønnummer 3978. På hendes visitkort stod titlen “HI Macintosh Artist”.

FAKTA

FødtSusan Kare, 5 Februar 1954,
Ithaca, New York, U.S.
ForældreUkendt
SøskendeUkendt
ÆgtefælleUkendt
BørnUkendt

Billeder

Relation

– Firma, hardware, software