Restaurering af Commodore PET 4008

Endelig kom der en Commodore PET i hus, og nu skal der arbejdes på at genskabe maskine så den fremstår originalt efter ca. 38 år.

Maskinen er venlig doneret af Tommy og Robert fra Midtjylland, og har efter sigende stået hos LEGO i deres produktet. Dette forsøger jeg at få bekræftet ved at kontakte tidligere medarbejdere hos LEGO.

30/5-2018

Maskinen blev hentet hjem fra Midtjylland, og efter følgende undersøgt. Den virker ikke, men både bundkort og monitor har ikke skader som er umulige at fikse. Maskinen er nu adskilt og kabinettet er gjort ren og bunden er malet i original blank sort farve. Næste skridt er at klargøre tastatur og teste om strømforsyninger virker inden jeg samler maskinen igen.

20/10-2018

Er strandet lidt, da skærmen ikke virker, og jeg har forsøgt at søge efter vejledninger til fejlsøgning – men uden held. Så pt. søger jeg en som kan fejlsøge en monitor på denne her PET – helt i Nordjylland da jeg ikke vil sende maskine frem og tilbage.

25-11-2018

Endelig, endelig maskinen virker perfekt nu. Jeg har fikset monitoren, det viste sig at være 2 modstande som var defekte. De er nu udskiftet og maskinen booter som den skal. Nu skal den blot sættes op samme med resten af min 8-bit Commodore Samling.

Billedegalleri fra projektet

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.