Skal du igang med at lave Atari 2600 spil?

Kunne du tænke dig at udvikle et nyt spil til den gamle Atari 2600 Spillekonsol, så har vi fundet en super god video guide på Youtube, og vi har lavet en liste med link over de udviklings værktøjer du skal bruge for at kode spillet på en Windows PC.

Lidt fakta om maskinen

Atari 2600 var en meget populær  spilkonsol, så var meget begrænset i sin hardware og blive frigivet helt tilbage i 1977. Maskinen byggede på en MOS Technology 6507 på 1.19 Mhz. Maskinen har hele 128 bytes RAM. Officielt blev der oplyst at maskinen er solgt i hele 30 millioner eksemplarer. Maskinen blev sidst solgt i 1992.

Sådan koder du et spil fra din Windows maskine

Du kan blot hente et par enkelte værktøjer som er ganske gratis og så er du igang med at kode. Først og fremmest skal du hente en emulator der afspille Atari 2600 spil, og her vil vi anbefale Stella : Atari 2600 Emulator. Med dette program kan du afvikle alle spil til Atari 2600, og hermed også teste om dit spil virker.

Herefter skal du hente udviklingsmiljøet, altså programmet du skal kode selve spillet i. Her anbefaler vi at du benytter Batari Basie and Visual bE – dette program giver dig mulighed for at skrive kode i et sprog som minder rigtig meget om BASIC.

Link til værktøjerne :

Skriv dit første spil med hjælp fra denne video guide

For at du kan komme igang med at lave dit første spil, så vil vi anbefale at du kigge på denne Youtube video vi har fundet :

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *