Til minde om Charles “Chuck” Peddle

Det er med stor sorg at vi kan meddeler, at den 15. december 2019 døde Chuck Peddle. Vi sender vores inderlige medfølelse til hans familie, venner og den personlige computerindustri. Vi har mistet en pioner med Chucks bortgang.

Ingen C64 uden Chuck Peddle

Til minde om Charles “Chuck” Peddle

Charles Ingerham Peddle er født i 1937 og var en amerikansk ingeniør, og er bedst kendt for udviklingen af den populær mikroprocessor fra MOS Technology – nemlig 6502 CPU’en som er anvendt i rigtig mange 8-bits computere.

Charles er født i Bangor, Main USA, og arbejdede som ung på en radiostation som teknikker. Charles fik hurtig øje for udviklingen indenfor mikroprocessorer. Især Motorola’s 6800 processor fik han opmærksomhed, da han ville udvikle et chipsæt som skulle understøtte denne processor. Men Charles kunne ikke blive enig med ledelsen hos Motorola, og forlod firmaet og begynde som chef for udviklingen af 6502 processoren hos MOS Technology.

I 1976 udviklede MOS Technology deres 6502 processor til en markedspris på kun $25, hvilket kun var 15% af hvad Intel forlange for deres 8080 CPU.

MOS 6502 processoren blev brug i rigtig mange maskiner fra den tid. Bla. Apple II, Commodore VIC20, Commodore 64, Atari 8-bits, BBC Micro og Acorn.

Charles Peddle forlod MOS Technology i 1980 sammen med Chris Fish, sammen startede de firmaet Sirius System Technology – firmaet som producerede computeren Victor 9000.

Historien bag 6502 og MOS Technology:

En rigtig god Retro historie som er gengivet i denne her video :

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.