Tilføj en Reset Knap til Commodore PET

Til dem som har en Commodore PET, så har vi fundet en rigtig god og informativ video om hvordan man kan tilføje en simpel Reset knap til maskinen.

Adrian fra Adrian’s Digital Basement har lavet en fantastisk lille video der viser hvordan du med meget simple komponenter og INGEN lodning kan tilføje knappen til en Commodore PET.

Årsagen til at man skulle tilføje en Reset knap er f.eks. at de gamle maskinen ikke har godt af at blive slukket og tænkt for gang på gang. Hver gang man tager strømmen fra en Commodore PET på afbryderen, så bliver højsændingsspolen på skærmen aktiveret og det sender en høj spænding igennem de gamle komponenter.

Så en RESET knap skåner faktisk din gamle maskine og er med til at forlænge livet på den gamle maskine – RESET knappen og funktionen slukker nemlig ikke for højspændingen i din skærm, men fortæller blot din CPU at maskinen har været slukket og at den skal begynde at køre selvtesten.

Du kan se Adrian’s video her, og evt. følge hans Youtube kanal her : https://www.youtube.com/channel/UCE5dIscvDxrb7CD5uiJJOiw

1 svar
  1. René Pedersen
    René Pedersen siger:

    Ham følger jeg, manden er et geni :) Rigtig mange gode videoer fra ham, fedt han deler sin viden, så vi andre kan lære lidt :)

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.