Turbo Rascal Syntax Error (TRSE)

Turbo RascalJeg har aldrig kodet i 6502 Assembler til Commodore 64, men jeg har kodet en helt del i Turbo Pascal til MS-DOS maskinerne tilbage i slutningen af 80’erne. Så da jeg faldt over compileren Turbo Rascal, så måtte jeg bare prøve om jeg kunne huske noget af den gamle visdom fra den gang, og se om jeg kunne lave en lille demo der kunne køre på en Commodore 64.

Hvad skal man bruge for at lave spil, demoer, programmer til en Commodore 64, jo man skal blot download Turbo Rascal TRSE, VICE Emulatoren og så kan du lave det fedeste demoer, eller spil til den gamle Brødkasse – altså hvis man kan kode i Pascal :-)

Turbo Rascal kan meget mere en man tror.

Med TRSE, så kan man faktisk kode til rigtig mange gamle Retro Maskiner, f.eks. C128, VIC-20, PLUS4, NES, Gameboy, PET, ZX Spectrum, TIKI 100, Amstrad CPC 464, Atari 2600, 8086AT, Amiga 500, Atari 800, BBC Micro, Mega65, MSX, Apple II and the Atari ST 520 – og mange flere. Du kan se en komplet liste her. Med TRSE får du et moderne IDE miljø til udviklingen af programmerne, og kan med lethed skifte mellem IDE og Emulator, og dermed teste at du kode virker som den skal. I de “gamle” dage, skulle man første skrive koden, herefter smide den igennem en kompiler, for så at kunne teste programmet, hvilet tog rigtig lang tid.

Kan jeg udvikle på både Windows og MAC maskiner?

Ja, Turbo Rascal Syntax Error (TRSE), køre på både 32/64 bit Windows maskiner, samt på OS X MAC maskiner. Så du er godt stillet, hvis du vil lave spil, eller demoer til den gamle Commodore 64 maskine, eller skrive et nyt Regneark til en Apple II.

Hvordan kommer jeg i gangmed Turbo Rascal?

Du kan download de programmer du skal benytte ganske gratis her :

Med TRSE, får du sammen med compileren også en Sprite editor, Map editor – HELT GRATIS

Hvad nu hvis jeg ikke kan kode i Pascal?

TRSE kommer med en masse eksempler på kode der er skrevet som en guide til alle dem som gerne vil lære Turbo Rascal. Disse programmer viser hvordan sprogets syntax er bygget op, og giver selv en nybegynder et godt indblik i hvordan man skriver et program.

Du kan så se hele Turbo Rascal Syntax’en her

En lille ShowCase video fra TRSE