ZX Spectrum nu i en FPGA udgave

ZX Spectrum blev i Danmark overhalet i popularitet af Commodore 64, da efterfølgerne til den første udgave ikke helt levede op til forventningerne. Men computeren havde stadig et trofast publikum i Danmark.

FPGA er teknikken som gør det muligt

Moderne elektronik og crowdfunding har banet vejen for at bringe reproduktioner af gamle klassikere til live i skikkelse af eksempelvis gamle Nintendo-spilkonsoller. Men moderne mikrocomputere giver også mulighed for mere end blot en reproduktion.

Det er tilfældet med projektet ZX Spectrum Next, som ifølge The Inquirer ikke blot har som mål at genskabe den klassiske hjemmecomputer, men også gøre det muligt ligefrem at emulere de forskellige internationale varianter af computeren.

Nu arbejder en gruppe entusiaster sammen med Rick Dickinson fra det oprindelige designteam,på at bringe ZX Spectrum tilbage baseret på en FPGA-processor og hele 2,5 megabyte RAM og et SD-hukommelseskort. Dermed er det altså ikke de originale komponenter, men det er heller ikke blot en emulator.

Der vil også være understøttelse af en båndstation, men specifikationerne er en interessant blanding af nyt og gammelt. Der er eksempelvis en HDMI-port til tilslutning til skærmen, men også PS/2-port til mus. Det særlige ved maskinen er understøttelse af de forskellige udgaver, så der eksempelvis er understøttelse for tre typer joysticks.

Kan du huske spillene :

  • Jet Set Willy
  • Manic Miner
  • Frogger
  • Sabre Wulf

Nu kan du komme til at spille dem igen – lige som dengang i starten af 80’erne.

Du kan følge hele projektet her

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.